1,5 kg bulvių,
1 česnako skiltelės,
2 šaukštų ištirpinto sviesto,
1,5 stiklinės vištienos sultinio,
šviežių petražolių,
šviežio čiobrelio.
P a d a ž u i:
4 šaukštų aliejaus,
2 svogūnų, supjaustytų plonais žiedais,
druskos,
pipirų,
3 išspaustų česnako skiltelių,
5 pomidorų.
GAMINIMAS:
Paruoškite padažą: didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Tuomet sumažinkite ugnį, svogūnus kepkite, kol suminkštės ir pasidarys skaidrūs (apie 5 min.). Pagardinkite druska ir pipirais. Išimkite iš keptuvės, įkaitinkite likusį aliejų ir apkepkite česnakus 1-2 min.
Sudėkite nuluptus ir supjaustytus pomidorus ir troškinkite, kol masė sutirštės -apie 10 min. Įmaišykite cukrų, pagardinkite druska ir pipirais. Įmaišykite svogūnus ir dar troškinkite apie 10 min. Nuskustas bulves supjaustykite plonais griežinėliais.
Atidėkite 1/2 bulvių. Kepimo indą ištepkite česnako skiltele ir šaukštu sviesto. Bulves sumaišykite su pomidorų padažu. Sudėkite į kepimo indą, išlyginkite paviršių. Pilkite vištienos sultinio tiek, kad apsemtų bulves.
Likusius bulvių griežinėlius sumaišykite su sviestu ir petražolėmis, gražiai išdėliokite ant viršaus apkepo. Pabarstykite čiobreliais. Pašaukite į 220 laipsnių orkaitę ir kepkite apie valandą, kol bulvės suminkštės, o sultinys susigers.