Bulvių ir pomidorų apkepas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Bulvių ir pomidorų apkepas


INGREDIENTAI:

1,5 kg bulvių,
1 česnako skiltelės,
2 šaukštų ištirpinto sviesto,
1,5 stiklinės vištienos sultinio,
šviežių petražolių,
šviežio čiobrelio.

P a d a ž u i:
4 šaukštų aliejaus,
2 svogūnų, supjaustytų plonais žiedais,
druskos,
pipirų,
3 išspaustų česnako skiltelių,
5 pomidorų.


GAMINIMAS:

Paruoškite padažą: didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Tuomet sumažinkite ugnį, svogūnus kepkite, kol suminkštės ir pasidarys skaidrūs (apie 5 min.). Pagardinkite druska ir pipirais. Išimkite iš keptuvės, įkaitinkite likusį aliejų ir apkepkite česnakus 1-2 min.

Sudėkite nuluptus ir supjaustytus pomidorus ir troškinkite, kol masė sutirštės -apie 10 min. Įmaišykite cukrų, pagardinkite druska ir pipirais. Įmaišykite svogūnus ir dar troškinkite apie 10 min. Nuskustas bulves supjaustykite plonais griežinėliais.

Atidėkite 1/2 bulvių. Kepimo indą ištepkite česnako skiltele ir šaukštu sviesto. Bulves sumaišykite su pomidorų padažu. Sudėkite į kepimo indą, išlyginkite paviršių. Pilkite vištienos sultinio tiek, kad apsemtų bulves.

Likusius bulvių griežinėlius sumaišykite su sviestu ir petražolėmis, gražiai išdėliokite ant viršaus apkepo. Pabarstykite čiobreliais. Pašaukite į 220 laipsnių orkaitę ir kepkite apie valandą, kol bulvės suminkštės, o sultinys susigers.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668