250 ml pieno,
150 g miltų,
žiupsnelio druskos,
1 šaukštelio tik ką sumaltų juodūjų pipirų,
muskatų riešutų mišinio,
2 kiaušinių,
po 50 g 4 rūšių sūrio:
2 rūšių pelėsinio,
"Goudos",
"Žementalio",
100 g aliejaus kepti,
1 šaukšto smulkiai kapotų svogūnų laiškų.
GAMINIMAS:
Miltus su pienu gerai išplakite, įberkite druskos, pipirų, muskatų riešutus ir išplaktus kiaušinius. Viską permaišykite. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir supilkite tešlą. Kai blynas iš abiejų pusių gražiai apkeps, ant jo paskleiskite pelėsinių sūrių kąsnelius, užbarstykite tarkuotu "Žementalio" sūriu ir smulkiai pjaustytu "Goudos" sūriu.
Keptuvę pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, ir kepkite maždaug 10 min., kol susidarys sūrio plutelė. Prieš patiekdami apibarstykite kapotais svogūnų laiškais. Tinka prie alaus.