12 šaldytų žuvies pirštelių,
300 g vamzdelio formos makaronų,
400 g konservuotų pomidorų,
3 šviežių pomidorų,
200 g tarkuoto geltonojo sūrio,
aliejaus kepti,
1/2 ryšelio svogūnų laiškų,
keleto lašelių tabasko padažo,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Makaronus paruoškite taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Žuvies pirštelius apkepkite aliejuje. Konservuotus pomidorus su skysčiu supilkite į puodą, užvirinkite, pagardinkite druska, pipirais ir tabasko padažu, pavirkite kelias minutes. Po to mikseriu sumalkite iki vientisos masės. Šviežius pomidorus nuplikykite karštu vandeniu ir supjaustykite riekelėmis.
Makaronus sudėkite į karščiui atsparų indą, ant jų dėkite pomidorų riekeles, pagardinkite druska, pipirais ir apliekite pomidorų padažu, ant viršaus išdėliokite žuvų pirštelius, pabarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 10 min. Prieš patiekiant į stalą pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.