1 kg miltingų bulvių,
druskos,
50 g moliūgų sėklų,
nedidelio svogūno,
1 skiltelės česnako,
2 šaukštų kapotų petražolių lapelių,
pipirų,
muskatų riešutų,
2 vidutinio dydžio kiaušinių,
4 šaukštų miltų,
5-6 šaukštų džiūvėsėlių,
6-8 šaukštų aliejaus kepti.
GAMINIMAS:
Nuluptas bulves 30 min. išvirkite sūdytame vandenyje. Moliūgų sėklas paskrudinkite keptuvėje be riebalų, atvėsinkite, šaukštą sėklų atidėkite, o kitas susmulkinkite. Bulves nusunkite, nugarinkite, nulupkite ir sudėkite į dubenį.
Svieste pakepinkite kubeliais supjaustytus svogūnus ir česnaką. Suberkite petražoles ir smulkintas moliūgų sėklas, viską supilkite į bulves ir sugrūskite. Pagardinkite druska, pipirais, muskatais. Pusvalandį palikite pastovėti. Kiaušinius išplakite.
Iš bulvių masės suformuokite 16-18 rutuliukų, suplokite ir apvoliokite miltuose. Pamerkite blynus į kiaušinių plakinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite blynus ant vidutinės ugnies po 2-3 min. iš kiekvienos pusės.
Išimtus padėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalai. Apibarstykite likusiomis moliūgų sėklomis. Patiekite su aromatingų žalumynų dažiniu, pagardintu moliūgų sėklų aliejumi.