1 kg bulvių,
1 kiaušinio,
2 kietai virtų kiaušinių,
80 g maltų džiūvėsėlių,
130 g sviesto,
žiupsnelio druskos,
150 g grietinės,
150 g svogūnų,
žiupsnelio maltų pipirų,
2 šaukštų kapotų petražolių lapelių.
GAMINIMAS:
Bulves išvirkite. Likusį vandenį nupilkite, bulves nugarinkite ir dar karštas sugrūskite. Kai masė šiek tiek atvės, įmuškite kiaušinį, įdėkite truputį druskos, išmaišykite. Paruoškite įdarą. Išlydykite įkaitusioje keptuvėje 30 g sviesto, pakepinkite smulkiai kapotus svogūnus, kol gražiai pagels, sudėkite kapotus virtus kiaušinius, petražoles, truputį druskos, maltų pipirų.
Padalykite bulvių masę į lygias dalis ir suformuokite tarp delnų plokščius paplotėlius. Ant kiekvieno paplotėlio uždėkite įdaro, sulipdykite bulvių masės kraštus, truputį suplokite, palyginkite šonus. Apvoliokite džiūvėsėliuose. Įkaitinkite keptuvėje likusį sviestą ir kepkite blynus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Blynai patiekiami su grietine arba aplieti tirpintu sviestu.