1,5 kg baltos žuvies filė,
400 g rūkytos šoninės,
2 svogūnų,
500 g konservuotų šparaginių pupelių (gali būti šaldytos),
3 šaukštų alyvų aliejaus,
žiupsnelis cukraus,
0,5 citrinų sulčių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Žuvį supjaustykite pailgais siaurais gabalais. Šoninę supjaustykite labai plonomis juostomis. Kiekvieną žuvies filė gabaliuką įtrinkite pipirais, apvyniokite šoninės juostomis taip, kad matytųsi žuvies galai.
Svogūnus supjaustykite plonais žiedais, sudėkite į kiaurasamtį ir 2 min. panardinkite į verdantį vandenį, ištraukite ir iš karto perliekite šaltu vandeniu. Nupilkite šparaginių pupelių skystį.
Paruoštą žuvį sudėkite ant grilio arba orkaitės grotelių. Sumaišykite aliejų, citrinų sultis, druską, pipirus, šiuo mišiniu apšlakstykite žuvį. Kepkite žuvį grilyje arba orkaitėje. Grilyje arba orkaitėje apkepkite ir paruoštas daržoves.