1 kg bulvių,
300 g burokėlių,
1 svogūno,
1 šaukšto citrinų sulčių,
2 kiaušinių,
1/2 šaukštelio kvapiųjų pipirų žirnelių,
1/2 šaukštelio juodųjų pipirų žirnelių,
1/2 šaukštelio druskos,
žiupsnelio džiovintų muskatų žiedų,
1-2 džiovintų aštriųjų paprikų,
aliejaus kepti.
P a d a ž u i:
2020 g varškės,
2 šaukštų ekologiško jogurto "Dobilas" arba pasukų,
druskos,
pipirų,
1 šaukšto citrinų sulčių,
1/2 stiklinės smulkiai kapotų prieskoninių žalumynų.
GAMINIMAS:
Padažui skirtus produktus išsukite iki glotnios masės, pasūdykite. Paruoštas bulves ir burokėlius smulkiai sutarkuokite, sumaišykite su citrinų sultimis ir kiaušiniais. Prieskonius sugrūskite piestoje (ar sumalkite malūnėliu) ir suberkite į blynų tešlą.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pilkite po samtelį masės, išskleiskite ją į delno dydžio blyną ir kepkite iš abiejų pusių, kol susidarys traški plutelė. Tokie blynai skaniausi tiesiai iš keptuvės. Padažo kiekvienas valgytojas gali užsidėti ant blyno.