1 kg miltų,
1 l pieno,
3 šaukštų sviesto,
2 kiaušinių,
cukraus,
druskos,
žiupsnelio maltos paprikos,
50 g mielių,
aliejaus,
1 pomidoro,
1 žalios saldžiosios paprikos,
1 svogūno,
ryšelio krapų,
3 riekelių bekono.
GAMINIMAS:
Mieles sumaigykite ir sumaišykite su 200 ml šilto vandens. Įpilkite 200 ml šilto pieno ir sumaišykite su 500 g miltų. Uždenkite rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje 1 val. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Sviestą išlydykite, atvėsinkite.
Į tešlą sudėkite trynius, sviestą, įberkite druskos, cukraus, maltos paprikos. Pamažu suberkite likusius miltus, supilkite pieną. Kai tešla iškils, permaišykite ir leiskite dar kartą pakilti. Įpilkite 50 ml aliejaus ir išplaktus baltymus.
Daržoves ir bekoną supjaustykite smulkiais kubeliais, krapus sukapokite. Įkaitinkite keptuvę, ištepkite aliejumi, įpilkite šiek tiek tešlos, užbarstykite daržovių ir bekono. Kai vieno blyno pusė apskrus, atsargiai apverskite. Apkeptus lietinius sudėkite vienas ant kito, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.