10-12 lietinių, iškeptų tradiciškai.
Į d a r u i:
200 g varškės,
1 kiaušinio,
saujelės džiovintų spanguolių arba bruknių,
2 šaukštų grietinės,
1-2 šaukštų tirpinto sviesto,
po žiupsnelį cukraus,
druskos.
GAMINIMAS:
Pasidarykite varškės įdarą: varškę pertrinkite per sietelį, įmuškite kiaušinį, dėkite grietinę, tirpintą sviestą, paskaninkite druska ir cukrumi, viską gerai išmaišykite. Kepimo skardą ištepkite sviestu, dėkite lietinį, jį pertepkite varškės įdaru.
Berkite šiek tiek spanguolių ar bruknių, tuomet užvožkite kitą lietinį, jį vėl pertepkite ir t. t. Paskutinio lietinio viršų aptepkite sviestu ir kepkite orkaitėje, kol apskrus.