2 šaukštų alyvų aliejaus,
druskos pagal skonį,
750 ml vištienos sultinio,
1 vidutinio smulkiai pjaustyto svogūno,
2 šaukštų smulkintų šviežių petražolių,
4 šaukštų ryžių miltų,
2 šaukštų augalinio aliejaus,
1 šaukšto šviežių krapų,
1 kiaušinio,
6 šaukštų baltojo sauso vyno,
225 g ryžių,
15 g džiovintų grybų,
175 g šaltai rūkytos lašišos,
juodųjų pipirų,
4 šaukštų 20 proc. riebumo grietinės,
salotų papuošimui.
GAMINIMAS:
Smulkintą svogūną 3-4 min. pakepinkite alyvų aliejuje, vėliau sumažinkite ugnį ir dėkite ryžius, po truputį pilkite vyną ir sultinį. Nuolat pamaišykite ir virkite, kol išgaruos skystis. Tuomet dėkite smulkintus grybus, prieskonius, žalumynus, viską išmaišykite. Kai atvės, įmuškite kiaušinį, sudėkite milrus.
Tešla turi gautis puri ir minkšta. Ją padalykite į keturias dalis - iš kiekvienos formuokite po gana nemažą blyną (maždaug 15 cm skersmens ir 2 cm storio). Šiuos blynus iš abiejų pusių gerai apskrudinkite. Paduodant ant kiekvieno blyno dėkite po šaukštą grietinės. 3 griežinėlius žuvies, papuoškite salotų lapais.