T e š l a i:
125 g miltų,
250 g pieno,
2 kiaušinių,
1 šaukšto aliejaus,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
žiupsnelio druskos.
Į d a r u i:
250 g šviežio varškės sūrio,
75 g razinų,
50 g minkšto sviesto,
50 g cukraus,
2 trynių,
3 kiaušinių baltymų,
5 šaukštų grietinės,
1 šaukšto vanilinio cukraus,
žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės.
U ž p i l u i:
50 g pieno,
1 trynio,
1 šaukštelio cukraus,
100 g sviesto kepti.
P a b a r s t y t i:
2 šaukštų miltiniocukraus,
1 šaukštelio cinamono.
GAMINIMAS:
Užmaišykite tešlą ir palikite 30 min. Sviestą ištrinkite su cukrumi, trynius išsukite su citrinos žievele, sūriu, grietine ir razinomis. Atsargiai įmaišykite su vaniliniu cukrumi išplaktus baltymus.
Iš tešlos iškepkite 8 plonus blynelius, juos patepkite sūrio mase, susukite vamzdeliu, supjaustykite pusiau įstrižai ir sudėkite į sviestu išteptą kepimo indą. Pieną išmaišykite su tryniu ir užpilkite ant blynelių.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Pabarstykite miltiniu cukrumi, cinamonu. Vasarą papuoškite uogomis. Patiekite su mėgstamiausia uogiene.