400 g miltingų bulvių,
180 g išvalytų krevečių arba žuvies filė,
4 supjaustytų svogūnų galvučių,
1 šaukštelio citrinžolių (svogūnėlio ir minkštosios stiebo dalies),
1-2 šaukštelių šviesaus sojų padažo,
1 šaukštelio sezamų aliejaus,
1 šaukštelio citrinų sulčių,
2 šaukštų miltų,
aliejaus kepti,
druskos,
pipirų.
Agurkų p a d a ž u i:
1/2 pjaustyto ilgavaisio agurko,
2 šaukštų medaus,
šlakelio aromatingo prieskoninių žolelių acto,
po 1 raudoną ir žalią aštriosios paprikos ankštį,
1 šaukštelio šviesaus sojų padažo.
GAMINIMAS:
Nuskustas bulves supjaustykite gabalėliais, išvirkite pasūdytame vandenyje, nugarinkite ir sugrūskite košę. Krevečių mėsą (ar žuvies filė) smulkiai supjaustykite ir kartu su svogūnų laiškais, sezamų aliejumi, sojų padažu, citrinų sultimis, pjaustytomis citrinžolėmis ir miltais sudėkite į bulvių košę, viską gerai išmaišykite.
Pasūdykite, įberkite pipirų. Iš masės padarykite 8 blynelius. Į gilią keptuvę gausiai įpilkite aliejaus, iškepkite blynelius, nusausinkite juos ant popierinio rankšluoščio ir patiekite su agurkų ar kitokiu jūsų pasirinktu padažu.
Padažas gaminamas labai paprastai: visus jam skirtus produktus tiesiog sumaišykite. Vietoj krevečių tinka ir susmulkinta kietesės žuvies filė. Į blynelių masę pagal skonį galima įmaišyti smulkintų aštriųjų paprikų ar kalendrų lapelių.
Šie blyneliai skanūs ir vos šilti, todėl puikiai tinka vaišinti didesnę draugiją prie švediško stalo. Tada blynelius reikėtų kepti mažesnius, o prieš dedant ant stalo tiesiog pašildyti orkaitėje.