500 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos (6 nedideli lakštai),
150 ml cukraus,
2 šaukšteliai vanilinio cukraus,
4 šaukštai sviesto,
kiaušinis.
GAMINIMAS:
Atšildykite tešlą. Sumaišykite paprastą ir vanilinį cukrų. Sviestą ištirpinkite. Stalą pabarstykite šaukšteliu cukraus, patieskite lakštą, šiek tiek pakočiokite, patepkite tirpintu sviestu, apibarstykite cukrumi ir suvyniokite.
Vyniokite taip: pažymėkite tešlos lakšto vidurio liniją ir iš apiejų pusių užlenkite kraštus, vėl patepkite sviestu, apibarstykite cukrumi, dar kartą užlenkite kraštus ir užverskite vieną ant kito.
Tešlos ritinėlį supjaustykite 5 mm storio riekelėmis, delnu paspauskite kiekvieną riekelę iš viršaus, kad šiek tiek susiplotų. Patepkite plaktu kiaušiniu, pabarstykite cukrumi, sudėkite į skardą ir kepkite 220 laipsnių karštumo orkaitėje, kol gražiai paruduos - maždaug 15 min.