500 g sluoksniuotos tešlos,
200 g marcipanų,
400 g braškių,
sauja migdolų drožlių,
šaukštas miltinio cukraus,
sviesto.
GAMINIMAS:
Tešlą atšildykite, supjaustykite stačiakampiais gabalėliais, sudėkite į kepimo popieriumi paklotą skardą ir pabadykite šakute. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą, patepkite juo tešlos gabalėlių kraštus. Marcipanus ir braškes supjaustykite plonais griežinėliais.
Ant tešlos uždėkite po kelis marcipanų gabalėlius. Ant marcipanų išdėliokite braškių griežinėlius. Viršų patepkite tirpintu sviestu ir pabarstykite miltiniu cukrumi. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20-25 min., kol paplotėliai gražiai apskrus. Išėmus iš orkaitės, apibarstykite migdolų drožlėmis, patiekite su ledais.