500 g šviežių arba šaldytų špinatų,
4 vyšniniai pomidorai,
stiklinė 35 proc. riebumo grietinėlės,
pusė stiklinės tarkuoto parmezano sūrio,
sviesto,
džiūvėsėlių,
žiupsnelis tarkuotų muskatų,
pagal skonį druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Špinatus nuplaukite ir apvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje, nuvarvinkite ir nuspauskite, kad išbėgtų kuo daugiau vandens. Tada susmulkinkite elektriniu grūstuvu. Iki standumo suplakite grietinėlę, įmaišykite špinatus. Sukrėskite masę į puodą ir kaitinkite ant nedidelės ugnies.
Maišydami suberkite sūrį, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir muskatais. Kepimo indą patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Sukrėskite špinatų ir sūrio masę, papuoškite pomidorų puselėmis, pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite, kol paviršius gražiai apskrus, - maždaug 5 min.