Vidutinio dydžio baklažanas,
pusė cukinijos,
2 dideli sunokę pomidorai,
100 g fetos sūrio,
150 ml daržovių sultinio,
šaukštas alyvuogių aliejaus,
šviežių mėtų,
raudonėlių,
pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Baklažaną supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska ir palikite 15-20 min. pastovėti. Nusausinkite popieriniu rankšluoščiu. Cukiniją ir pomidorus supjaustykite griežinėliais. Smulkiai sukapokite mėtas ir raudonėlius.
Kepimo indą patepkite alyvuogių aliejumi, ant dugno dėkite baklažanų griežinėlius, pabarstykite stambiai maltais pipirais ir kapotomis žolelėmis. Ant viršaus išdėliokite cukinijų griežinėlius, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir žalumynais.
Galiausiai sudėkite pomidorų griežinėlius, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais. Supilkite sultinį, uždenkite indą folija ir pašaukite į 220 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepkite maždaug 20 min. Nuimkite foliją, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite trupintu fetos sūriu. Dar pakepinkite 5-10 min. Graikišką daržovių apkepėlę tiekite su skrudinta balta duona.