10 vidutinio dydžio bulvių,
skiltelė česnako,
pusė stiklinės tarkuoto sūrio,
500 ml neriebios grietinėlės,
sviesto,iupsnelis tarkuotų muskatų,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Nuskuskite bulves ir supjaustykite plonais griežinėliais. Beje, šiam apkepui patartina rinktis nesukrentančias bulves. Stiklinį arba keramikinį kepimo indą įtrinkite perpjauta česnako skiltele ir patepkite sviestu.
Dėkite sluoksnį bulvių, griežinėliai turėtų persidengti, pabarstykite druska, juodaisiais pipirais, muskatais ir tarkuotu sūriu, vėl dėkite sluoksnį bulvių. Padarykite 3-4 sluoksnius. Puode pakaitinkite grietinėlę ir užpilkite ant bulvių, viršutinis sluoksnis turėtų likti neapsemtas.
Jei liko grietinėlės, supilkite ją apkepui baigiant kepti. Kepkite apkepą 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 45 min. Jei pastebėsite, kad viršutinis sluoksnis per greitai skrunda, uždenkite folija. Patiekite bulvių spkepą su šviežių daržovių salotomis arba kaip garnyrą prie mėsos patiekalų.