1 kg mėlynių,
1 stiklinė cukraus,
0,5 stiklinės vandens,
5 šaukštai želatinos,
1 šaukštas cinamono.
P a p u o š i m u i:
100 g grietinėlės,
1 šaukštas cukraus,
mėlynių.
GAMINIMAS:
Mėlynes sutrinkite elektriniu trintuvu arba sumalkite. Suberkite cukrų, cinamoną ir maišykite tol, kol cukrus visiškai ištirps. Želatiną išbrinkinkite 0,5 stiklinės vandens, ištirpinkite ir supilkite į nuolat maišomą mėlynių tyrę.
Pastatykite šaltai. Kai mėlynių masė pradės stingti, plakite ją plakikliu iki putų. Putėsius išdėliokite į desertinius indelius ir 1 val. palaikykite šaltai. Patiekdami papuoškite su cukrumi išplakta grietinėle bei mėlynėmis.