3-4 agurkai,
200 g ridikėlių,
2 virti kiaušiniai,
2 šaukštai majonezo,
šaukštas grietinės,
šaukštas svogūnų laiškų,
krapų arba
salotų lapų,
druskos.
GAMINIMAS:
Agurkus nuplaukite, nulupkite, perpjaukite išilgai ir atsargiai pašalinkite šerdis. Ridikėlius stambiai sutarkuokite, suberkite supjaustytus svogūnų laiškus ir agurkų šerdis, susmulkintus kiaušinių trynius, įberkite druskos, pagardinkite majonezu ir grietine, išmaišykite.
Agurkų puseles įdarykite paruoštu mišiniu ir sudėkite į lėkštę, padengtą supjaustytais krapais arba salotų lapais. Ant agurkų viršaus užberkite smulkiai supjaustytų kiaušinių baltymų. Jei mėgstate aštresnį maistą, galite į majonezą įberti maltų raudonųjų pipirų.