6 švieži agurkai,
2-3 šaukštai aliejaus,
2-3 šaukštai grietinės arba
jogurto,
šaukštas pomidorų pastos,
krapų,
šaukštas citrinų sulčių,
šaukštelis miltų.
Į d a r u i:
250 g kapotos mėsos (arba 1 kg troškintų grybų),
2 vidutinio dydžio svogūnai,
susmulkintos baltos duonos arba
4 šaukštai virtų ryžių,
kiaušinis,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Agurkus nuplaukite, perpjaukite išilgai ir išimkite sėklas. Pusę agurkų užpildykite mėsos įdaru. Įdarui skirtą kapotą mėsą arba smulkiai supjaustytus troškintus grybus sumaišykite su supjaustytais svogūnais, ryžiais arba minkšta balta duona, įmuškite žalią kiaušinį, įberkite druskos, pipirų.
Įdarytas agurkų puseles uždenkite neįdarytomis, apriškite siūlu ir sudėkite į suteptą aliejumi karščiui atsparų indą. Sumaišykite grietinę arba jogurtą su pomidorų pasta. Šiuo padažu pagardinkite agurkus, apšlakstykite juos citrinų sultimis.
Uždenkite dangčiu, troškinkite 20 minučių (į padažą galite įberti šiek tiek miltų). Ištroškintus agurkus pabarstykite krapais ir patiekite su balta duona.