1,5 kg virtų bulvių (geriausia šviežių),
1 raudonojo svogūno,
1 raudonos paprikos,
150 g šviežių žaliųjų žirnelių,
150 g pelėsinio sūrio.
P a d a ž u i:
100 ml alyvuogių aliejaus,
3 šaukštų obuolių acto,
kelių lašelių tabasko padažo,
1 šaukšto rudojo cukraus,
3 šaukštų garstyčių (geriausia Dižono),
1 sutrintos česnako skiltelės,
druskos,
juodųjų pipirų (pagal skonį).
GAMINIMAS:
Bulves nulupkite ir supjaustykite gan dideliais gabaliukais (galima į keturias dalis). Plonais griežinėliais supjaustykite svogūną ir papriką. Žirnelius pavirkite 3 minutes, nusausinkite ir atvėsinkite.
Sumaišykite bulves, svogūną, papriką ir žirnelius. Ant salotų užpilkite padažą (jį paruošite sumaišę visas sudedamąsias dalis), gerai išmaišykite. Apibarstykite pelėsiniu sūriu.