3 pankolių,
2 svogūnų,
2 mažų agurkų,
6 pomidorų,
žiupsnelio šviežių smulkintų petražolių,
pipirų,
druskos (pagal skonį).
M a r i n a t u i:
1 citrinos sulčių,
1 šaukštelio garstyčių,
2 šaukštų balzaminio vyno acto,
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
0,5 šaukštelio smulkintų petražolių,
žiupsnelio šviežių bazilikų.
GAMINIMAS:
Paruoškite marinatą - sumaišykite visas sudedamąsias dalis. Pankolius supjaustykite plonais griežinėliais, sudėkite į šaltą vandenį ir palikite 5-10 minučių (taps traškesni). Tada juos nusausinkite ir sudėkite į marinatą.
Įberkite druskos ir pipirų. Pomidorus ir nuluptus agurkus supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite svogūnus ir petražoles. Pankolius išimkite iš marinato, sumaišykite su kitomis daržovėmis ir patiekite.