pusės vidutinio dydžio meliono,
1 ilgo agurko,
400 g šviežių pomidorų,
200 g ožkų pieno sūrio,
saujelės smulkintų mėtų,
50 g kedro riešutų.
P a d a ž u i:
50 ml alyvuogių aliejaus,
1,5 šaukšto balzaminio vyno acto,
cukraus,
jūros druskos,
juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Sausoje keptuvėje paskrudinkite kedro riešutus, atvėsinkite. Paruoškite padažą: alyvuogių aliejų sumaišykite su balzaminiu actu, pagardinkite druska, cukrumi ir pipirais. Meliono puselę supjaustykite į keturias skilteles, nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Nulupkite agurką ir supjaustykite plonais pailgais gabaliukais. Skiltelėmis susmulkinkite pomidorus. Į lėkštę dėkite meliono griežinėlius, po to agurkus ir pomidorus. Susmulkinkite ožkų pieno sūrį ir užbarstykite ant salotų, pagardinkite smulkintomis mėtomis ir kedro riešutais. Šaukšteliu uždėkite padažo ir patiekite iškart.