1 viščiuko,
50 g sviesto,
100 g pievagrybių,
2 svogūnų,
120 g pomidorų padažo,
100 g baltojo sauso vyno,
10-15 g konjako,
druskos,
maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
5-6 šakelių petražolių,
krapų.
GAMINIMAS:
Viščiuką supjaustykite į keturias dalis, apibarstykite druska, pipirais ir 15-20 minučių pavartydami kepkite ant grotelių. Pievagrybius ir svogūnus susmulkinkite, sudėkite į foliją, apdėkite sviesto gabaliukais ir dėkite 10 minučių ant grotelių.
Gaminkite padažą: vyną, pomidorų padažą sumaišykite su 2-3 šaukštais vandens ir pavirkite 3-4 minutes. Tada į padažą supilkite konjaką, sudėkite susmulkintas prieskonines žoleles ir sumaišykite su folijoje pakepintais pievagrybiais ir svogūnais. Viščiuką patiekite užpilę padažo.