4 gabaliukų (150-200 g) lašišos filė su odelėmis,
4 askaloninių česnakų,
16 vyšninių pomidorų.
Prieskonių m i š i n i u i:
100 g kedro riešutų,
100 g skrudintų lazdynų riešutų,
ryšelio šviežių kalendrų,
ryšelio krapų,
3 šaukštų aliejaus,
1 citrinos sulčių,
akmens druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Įkaitintoje keptuvėje paskrudinkite riešutus ir kalendras sutrinkite smulkintuvu. Sukapokite krapus ir laiškinius česnakus, suymaišykite su smulkintuvu trintais produktais. Įpilkite aliejaus ir citrinų sulčių, pagardinkite druska ir pipirais.
Lašišos gabaliukus odele į apačią dėkite į foliją ir gausiai apibarstykite prieskoniniu mišiniu. Nuvalykite askaloninius česnakus ir supjaustykite ketvirčiais, pomidorus perpjaukite pusiau. Prie kiekvieno lašišos gabaliuko dėkite česnakų ir pomidorų, suvyniokite į foliją. Kepkite kepsninėje 10-15 minučių.