T e š l a i:
500 g varškės,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai cukraus,
1 arbatinis šaukštelis cinamono,
5-6 šaukštai miltų,
aliejaus varškėčiams kepti.
P a d a ž u i:
0,5 l braškių sulčių,
1 šaukštas krakmolo,
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus.
P a p u o š t i:
200 g grietinėlės,
1-2 šaukštai cukraus,
braškių.
GAMINIMAS:
Varškę sumalkite arba pertrinkite per tinklelį. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir sumaišykite su varške. Miltus sumaišykite su cinamonu ir išsukite su varškės mase. Suformuokite blynelius ir iškepkite aliejuje.
Pagaminkite padažą: užvirkite sultis, suberkite vanilinį cukrų ir supilkite truputyje šalto vandens išmaišytą krakmolą. Varškėčius papuoškite supjaustytomis braškėmis ir pasaldinta plakta grietinėle, užpilkite padažu.