Šokoladinis keksas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Šokoladinis keksas


INGREDIENTAI:

100 g migdolų plokštelių,
125 g sviesto,
180 g cukraus pudros,
2 pakeliai vanilinio cukraus,
20 g tirpios kavos,
3 šaukštai kakavos miltelių,
1 žiupsnelis duskos,
5 kiaušiniai,
150 g natūralaus riebaus jogurto,
400 g miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių.

G l a j u i:
20 g tirpios kavos,
50 g sviesto,
100 g grietinės,
100 g cukraus.


GAMINIMAS:

Migdolus sumalkite, paskrudinkite keptuvėje. Sviestą išsukite su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi, tirpia kava, kakavos milteliais ir žiupsneliu druskos. Maišant po vieną įmuškite kiaušinius. Į masę sudėkite jogurtą ir išmaišykite. Suberkite išsijotus miltus, kepimo miltelius, paskrudintus migdolus, gerai išsukite, kad neliktų gumuliukų.

Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą ir maltais džiūvėsiais pabarstytą kekso formą. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 60 minučių. Keksą ištraukite iš orkaitės, atvėsinkite ir išimkite iš formos. Glajui skirtą kavą sumaišykite su 50 ml karšto vandens.

Puode išlydykite glajui skirtą sviestą, sukrėskite grietinę, supilkite cukrų, išmaišykite ir ant silpnos ugnies virkite, kol masė sutirštės ir švelniai paruduos. Supilkite kavą, išmaišykite ir ant silpnos ugnies virkite dar apie 5 minutes. Glajumi apipilkite keksą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668