Margas keksas receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Margas keksas


Recepto įvertinimas:1 balas


INGREDIENTAI:

100 g juodojo šokolado,
40 ml stiprios ekspreso kavos,
40 ml kavos likerio,
200 g sviesto,
250 g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 žiupsnelis druskos,
5 kiaušiniai (geriau - kaimiški),
250 g ir 2-3 šaukštai miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
3 kiaušinių baltymai.

GAMINIMAS:

Šokoladą sutrupinkite ir ištirpinkite dubenyje, įstatytame į karšto vandens vonelę. Ekspreso kavą sumaišykite su kavos likeriu. Kambario temperatūros sviestą elektriniu maišikliu išsukite su 200 g cukraus, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos.

Į masę maišant po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite išsijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus, gerai išsukite. Tešlą padalykite per pusę. Vieną dalį sumaišykite su šokolado mase ir 2-3 šaukštais miltų, sukrėskite į sviestu išteptą ir maltais džiūvėsėliais pabarstytą kekso formą, išlyginkite paviršių.

Likusią tešlos dalį sukrėskite į kepimo formą ant rudos tešlos, šiek tiek pamaišykite. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje 70-80 minučių. Kiaušinių baltymus su likusiu cukrumi plakite tol, kol susidarys standžios putos. Sukrėskite ant kekso ir kepkite 220 laipsnių orkaitėje, kol baltymai paruduos.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668