T e š l a i:
10 g mielių,
250 ml vandens,
100 ml aliejaus,
1 šaukštelis druskos,
1 šaukštelis cukraus,
500 ml miltų.
Į d a r u i:
200 g vyšninių pomidorų,
druskos,
pipirų,
2 šaukštai rudojo cukraus,
kapotų šviežių rozmarinų.
GAMINIMAS:
Paruoškite tešlą: mieles sumaišykite su kambario temperatūros vandeniu. Supilkite aliejų, įberkite druskos, cukraus, suberkite miltus ir išminkykite vienalytę tešlą. Padėkite šiltoje vietoje kilti. Pakilusią tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalo.
Lengvai paminkykite ir padalykite į šešis rutuliukus. Iš jų iškočiokite apskritus paplotėlius ir išklokite nedidelių skardų dugnus ir kraštus. Pridėkite pomidorų, pabarstykite druska, pipirais, cukrumi, rozmarinais. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.