1 stiklinė pieno,
30 g mielių,
1 žiupsnelis cukraus,
50 g sviesto,
1 žiupsnelis druskos,
maždaug 2 stiklinės miltų,
5 dešrelės,
1 kiaušinis pyragui aptepti,
1 saujelė kaparėlių,
keli vyšniniai pomidorai.
GAMINIMAS:
Pusę stiklinės šilto pieno sumaišykite su sutrumpintomis mielėmis ir žiupsneliu cukraus. Uždenkite ir palikite 15-20 minučių kilti. Į pakilusias mieles supilkite ištiepintą sviestą, pašildytą likusį pieną, įberkite druskos ir maišant suberkite miltus.
Jų dėkite tiek, kad tešlą būtų galima minkyti rankomis. Išminkytą tešlą įdėkite į dubenį, užklokite rankšluoščiu ir palikite 20-30 minučių šiltoje vietoje kilti. Tešlą padalykite į dvi dalis ir iškočiokite kepimo formos dydžio stačiakampį.
Formą ištieskite kepimo popieriumi ir įklokite pusę tešlos. Ant jos sudėkite dešreles. Ant dešrelių uždėkite antrą tešlos stačiakampį. Leiskite tešlai formoje dar pakilti, tada aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite 160 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.
Pyragą ištraukite iš orkaitės ir ant viršaus sudėkite kaparėlius, vyšninių pomidorų puseles. Kepkite dar 15-20 minučių, kol gražiai parus.