S r i u b a i:
10 baltųjų smidrų,
50 g sviesto,
250 ml vandens,
250 ml vištienos sultinio,
100 ml grietinėlės,
druskos,
cukraus,
1 šaukštas plakamosios grietinėlės.
P u t ė s i a m s:
1/2 svogūnėlio,
6 žalieji smidrai,
35 g sviesto,
1 kiaušinis,
100 g grietinėlės,
1 šaukštelis citrinų sulčių,
druskos,
pipirų,
12 virtų žaliųjų smidrų viršūnėlių.
GAMINIMAS:
Nuluptus ir supjaustytus smidrus pakepinkite keptuvėje su 20 g įkaitinto sviesto, užpilkite vandeniu, sultiniu ir virkite, kol suminkštės. Baigiant virti, įmaišykite grietinėlę, žiupsnelį druskos, cukraus. Sriubą ištrinkite elektriniu trintuvu ir perkoškite per sietelį.
Prieš patiekiant vėl trumpam užvirinkite, įmaišykite plakamąją grietinėlę, sudėkite ir ištirpinkite likusį sviestą. Putėsiams susmulkintą svogūnėlį ir gabalėliais supjaustytus žaliuosius smidrus pakepinkite keptuvėje su 15 g įkaitinto sviesto.
Atvėsinkite ir sykiu su kiaušiniu, 15 g sviesto, grietinėle, citrinų sultimis, žiupsneliu druskos ir pipirų sutrinkite elektriniu trintuvu. Sudėkite į likusiu sviestu išteptas formeles ir 15 minučių kaitinkite verdančio vandens vonelėje. Į lėkštę įpilkite trintos sriubos, įdėkite šaukštą putėsių, smidrų viršūnėlių, žalumynų.