1 šaukštelis aliejaus,
2 žiupsniai druskos,
1 pakelis makaronų.
Galimi p r i e d a i:
virtų ar keptų šviežių krevečių,
Pesto padažo,
dešrelių,
fermentinio sūrio,
grietinėlės ir sviesto padažo,
pievagrybių,
pomidorų padažo,
alyvuogių.
GAMINIMAS:
Greitai paruošiami ir kiekvienąkart kitokie - tereikia pasirinkti produktus jiems patiekti. Makaronų patiekalui paįvairinti galima naudoti įvairius priedus.
Į verdantį vandenį įpilkite šaukštą aliejaus - kad makaronai virdami nesuliptų, įberkite prą žiupsnių druskos. Sudėkite makaronus ir medine mentele šiek tiek pamaišykite, kad neprikibtų prie puodo dugno.
Virkite tiek laiko, kiek nurodyta ant pakuotės. Nukoškite. Pagardinimui pasigaminkite savo Pesto padažą: iš šviežių bazilikų, kedrų riešutų ir alyvuogių aliejaus. Gardindami dešrelėmis - pasirinkite pieniškas dešreles, pakepinkite svieste ir suberkite ant makaronų.
Pagardui naudodami fermentinį sūrį - smulkiai sutarkuoto užberkite ant karštų makaronų, kad išsilydytų. Jei renkatės grietinėlės ir sviesto padažą - keptuvėje ištirpinkite sviestą, įmaišykite grietinėlę, įberkite druskos. Galima pagardinti prieskoninėmis žolelėmis.
Skaninant pievagrybiais - supjaustytus grybus pakepinkite keptuvėje su sviestu, žiupsneliu druskos ir trupučiu maltų juodųjų pipirų. Pasigaminkite pomidorų padažą: pomidorus be odelių sutrinkite ir išmaišykite su pakepintais svogūnais. Jei ši kartą ruošite makaronus su alyvuogėmis, tiesiog jas užberkite ant karštų makaronų (nebūtina jų pjaustyti).