1-2 stiklinės perlinių kruopų,
500 g kiaulienos,
druskos,
keletas juodųjų pipirų,
keletas laurų lapų,
3 bulvės,
2 morkos,
2 svogūnai,
200 g šaltai rūkytos dešros arba šoninės.
GAMINIMAS:
Perlines kruopas iš vakaro užpilkite šaltu vandeniu. Kiaulieną ir išmirkusias kruopas virkite 2 litruose vandens įbėrus druskos, pipirų, įmetus laurų lapų. Bulves ir morkas nuskuskite, supjaustykite ir suberkite į verdančią sriubą.
Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir kepinkite, kol apskrus. Suberkite į verdamą sriubą. Dešrą arba šoninę kepinkite keptuvėje, kol šiek tiek apskrus, ir sudėkite į sriubą (mėsą galima išgriebti ir atidėti arba supjaustyti gabalėliais ir sudėti atgal į sriubą). Patiekite pagardinus grietine.