500 g miltingų bulvių,
20 juodųjų alyvuogių be kauliukų,
šaukšto aliejaus,
1 smulkiai kapoto svogūno,
150 g fetos (ar kitokio avių pieno sūrio),
ryšelio petražolių,
2 mielinės sluoksniuotos tešlos lakštų (šaldytos),
1 kiaušinio trynio,
2 šaukštų grietinėlės,
1 šaukšto rupios druskos,
pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Bulves sugrūskite į košę, pagardinkite druska ir pipirais. Alyvuoges ne per smulkiai sukapokite. Svogūnus pakepinkite aliejuje. Alyvuoges, sutrupintą sūrį, sukapotus svogūnus ir petražoles įmaišykite į bulvių košę. Sluoksniuotą tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos.
Supjaustykite 18x10 cm gabalėliais, perpjaukite įstrižai, ant kiekvieno dėkite šaukštą įdaro, susukite nuo plačiausios pusės ir padarykite ragelį. trynį sumaišykite su grietinėle, aptepkite ragelius, pabarstykite rupia druska. Kepkite 15-20 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.