200 g miltų,
100 g varškės,
250 g sviesto,
po žiupsnelį druskos,
maltų saldžiųjų paprikų,
1 kiaušinio trynio,
2 šaukštų riebios grietinėlės,
0,5 stiklinės tarkuoto kietojo sūrio,
1,5 šaukšto kmynų sėklų,
šaukštelio kaparėlių,
1 marinuoto agurko,
po pluoštelį svogūnų laiškų,
petražolių.
GAMINIMAS:
Varškę išplakite kartu su 150 g minkšto sviesto ir nedidelėmis porcijomis vis įberiamais miltais. Įmaišykite druską, paprikų miltelius, tada indą su tešla uždenkite maisto produktų plėvele ir padėkite 30 min. į šaldytuvą. Iškočiokite maždaug 2 cm storio tešlos lakštą, išspauskite 5 cm skersmens paplotėlius, juos sudėkite į sviestui išteptą skardą.
Aptepkite kiaušinio tryniu, išplaktu su grietinėle, ir apibarstykite kmynais. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 min., po to sudėkite ant grotelių ir ataušinkite. Paruoškite kremą: likusį sviestą gerai ištrinkite, plakdami įmaišykite sūrį, smulkiai sukapotus kaparėlius, agurką, svogūnų laiškus ir petražoles. Ant pusės paplotėlių užtepkite paruošto kremo ir užvožkite likusiais paplotėliais.