2 stiklinės ryžių,
4 stiklinės vandens,
375 g maltos mėsos,
3-4 šaukštai pomidorų tyrės,
50g margarino,
2 svogūnai,
2 obuoliai,
2 valgomieji šaukštai tarkuoto sūrio,
druskos.
GAMINIMAS:
Ryžius išvirti. Pusę margarino išlydyti ir patroškinti jame smulkiai supjaustytus svogūnus. Dėti mėsą, pasūdyti ir maišant apkepinti. Įmaišyti pomidorų tyrę, nukelti nuo ugnies, suberti reta tarka sutarkuotus obuolius. Į riebalais pateptą keptuvę dėti pusę ryžių, ant jų mėsą ir likusius ryžius, užberti tarkuoto sūrio, apdėti margarinu arba sviestu. Kepti orkaitėje.
Pastabos: lankytoja Neringa rekomenduoja į ryžius įmaišyti kiaušinį, kad šie nesubyrėtų ir apkepas neprarastų formos. Taip pat siūlo dėti daugiau sūrio ir tolygiai išdėlioti margariną, kad viršutinis patiekalo sluoksnis nesudžiūtų.