Citrininis šerbetas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Citrininis šerbetas


INGREDIENTAI:

200 g cukraus,
stiklinė vandens,
4 citrinos,
nutarkuota citrinos žievelė,
citrinos griežinėlių ir
šviežių mėtos lapelių (desertui papuošti).



GAMINIMAS:

Pirmiausia šaldymo kameroje atšaldykite plastikinį indą, kuriame plaksite šerbetą. Į nedidelį puodelį supilkite vandenį ir cukrų. Sirupą užvirinkite ir dar kokias 2-3 min. pakaitinkite. Sirupą padėkite, kad atvėstų. Išspauskite keturių citrinų sultis. Jas perkoškite per sietelį, kad neliktų sėklų. Citrinų sultis ir nutarkuotą vienos citrinos žievelę supilkite į atvėsusį sirupą.

Šerbeto masę pilkite į atvėsintą plastikinį indą ir valandai statykite į šaldiklį. Po valandos šerbetą ištraukite ir pamaišykite šakute. Šį procesą kas valandą pakartokite dar 3 kartus. Jau paruoštą šerbetą tiekite stiklinėse taurėse, papuoštą citrinos griežinėliais ir šviežiais mėtų lapeliais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668