Šviežio kopūsto galva,
pusė kilogramo veršienos faršo,
stiklinė virtų ryžių,
2 stiklinės česnako,
2 didelės morkos,
po pusę raudonos ir
geltonos paprikos,
100 g sviesto (kepti),
pagal skonį džiovintų šalavijų,
raudonosios paprikos miltelių,
kvapiųjų pipirų,
laurų lapelių,
svogūnų laiškų (balandėliams surišti).
GAMINIMAS:
Kopūsto kotelį įpjaukite, lapus nuskabykite ir, kol suminkštės, pašutinkite karštame vandenyje arba mikrobangų krosnelėje. Lapus ataušinkite. Česnakus nulupkite ir susmulkinkite. Tada kartu su smulkintomis paprikomis ir viena tarkuota morka pakepinkite karštuose riebaluose.
Atvėsinusi supilkite į faršą. Jį pagardinkite žalumynais, pipirais, pagal skonį pasūdykite. Ant kiekvieno kopūsto lapo krėskite įdaro, tada lapus susukite ir perriškite svogūnų laiškais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sumeskite laurų lapelius ir kvapiuosius pipirus, tada iš abiejų pusių apkepinkite balandėlius ir kitą šiaudeliais pjaustytą morką.
Balandėlius ir morkas kartu su skysčiu bei prieskoniais krėskite į puodą su vandeniu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 min. Balandėlius tiekite su balzaminio acto padažu.