Pusė šviežio baltagūžio kopūsto,
didelė rūkytos vištos šlaunelė,
šviežios morkos,
po 4 šaukštus majonezo,
natūralaus jogurto,
3 agurkai,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
didelė sauja kapotų krapų,
petražolių.
GAMINIMAS:
Kopūstą nuplaukite, apvytusius viršutinius lapus nuskabykite. Tada kopūstą supjaustykite vidutinio dydžio juostelėmis, suberkite į gilų dubenį, pasūdykite ir šiek tiek pamaigykite rankomis, kad daržovės suminkštėtų. Vištos šlaunelę nulupkite, pašalinkite kaulus, mėsą supjaustykite kubeliais.
Morkas supjaustykite arba sutarkuokite šiaudeliais. Agurkus nulupkite, irgi supjaustykite šiaudeliais. Dideliame dubenyje išmaišykite kopūstus, morkas, agurkus, vištieną ir užpilkite padažu, sumaišytu iš majonezo ir natūralaus jogurto. Salotas pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir įmaišykite kapotų žalumynų.