2 vidutinių saldžiarūgščių obuolių,
1 vidutinio svogūno,
2 skiltelės česnako,
saujos razinų,
1 šaukštelio rudojo cukraus,
1 šaukštelio acto,
po žiupsnelį maltų prieskonių,
cinamono,
aitriųjų paprikų,
kurkumos,
garstyčių,
druskos.
GAMINIMAS:
Dideliame puode sumaišykite cukrų ir actą, leiskite mišiniui užvirti. Kubeliais supjaustykite nuluptus obuolius, susmulkinkite česnakus ir svogūną. Sudėkite visus ingredientus į cukraus bei acto mišinį ir vėl užvirkite.
Nuimkite nuo puodo dangtį ir virkite, kol sutirštės, 45-60 min. (nepamirškite pamaišyti). Išvirtą padažą atvėsinkite ir sudėkite į užsukamą stiklinį indą. Čatnį patiekite su kepta ant laužo mėsa ar dešrelėmis, ryžių patiekalais.