1/2 kg vidutinio dydžio pievagrybių,
2 nedidelės cukinijos.
M a r i n a t a s:
250 ml alyvuogių aliejaus (geriausia aukščiausios rūšies),
60 ml citrinų sulčių,
60 ml obuolių sidro acto,
1 šaukštelio druskos,
1 šaukštelio džiovintų bazilikų,
1/2 kapoto česnako,
1/4 šaukštelio juodųju pipirų,
1 šaukšto smulkintų šviežių raudonėlių.
GAMINIMAS:
Plonais griežinėliais supjaustykite cukiniją, pievagrybius supjaustykite į keturias dalis ir sudėkite į didelį indą. Atskirame inde sumaišykite visus marinato ingredientus ir užpilkite ant daržovių. Indą uždenkite ir padėkite į šaldytuvą marinuotis 1-2 dienas. Patariama mišinį reguliariai išmaišyti.
Išsimarinavę pievagrybiai ir cukinijos kiaurasamčiu išgriebiami iš marinato ir kepami ant laužo. Galima valgyti vienus ar kaip garnyrą prie vištienos, žuvies patiekalų.