Po kilogramą minkštos avienos,
ilgagrūdžių ryžių,
morkų,
300 g lašinukų,
4 vidutinio dydžio svogūnai,
3 skiltelės česnako,
aitrioji paprika,
druskos,
maltųjų juodųjų pipirų,
džiovintų kalendrų.
GAMINIMAS:
Ryžius užpilkite vandeniu, pasūdykite ir palikite 3-4 val. Avieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais. Svogūnus ir morkas nulupkite. Svogūnus supjaustykite griežinėliais, morkas - šiaudeliais. Česnako skilteles sukapokite, lašinukus susmulkinkite.
Giliame puode pakepinkite lašinukus. Sumeskite smulkintus svogūnus, česnakus ir maišant kepinkite, kol pasidarys traškūs ir skaidriai gelsvi. Sumeskite avienos gabalėlius, suberkite morkų šiaudelius.
Pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, kalendromis. Įmeskite aitriąją papriką, sudėkite ryžius. Atsargiai užpilkite verdančiu vandeniu. Uždengus puodą, plovą virkite apie 20 min. Prieš tiekiant išimkite aitriosios paprikos ankštį.