500 ml vandes,
250 g mėgstamos baltos žuvies filė,
2 laurų lapeliai,
morka,
2 bulvės,
50 g sviesto,
svogūnas,
2 skiltelės česnako,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų baltųjų pipirų,
šaukštelis kario pastos,
100 ml riebios grietinėlės,
200 g vėžių uodegėlių arba jūrų gėrybių sūryme.
GAMINIMAS:
Žuvį nuplaukite, nusausinkite, sumeskite į puodą, užpilkite vandeniu, sumeskite laurų lapelius, pagal skonį pasūdykite ir pakaitinkite apie 15 min. Tada žuvį išgriebkite, o sultinį perkoškite. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste ir sukrėskite į sultinį.
Ten pat sudėkite smulkintas morkas, bulves ir virkite apie 8 min., kol daržovės suminkštės. Iš žuvies išrinkite ašakas, ją susmulkinkite ir sumeskite į sriubą. Įberkite maltų baltųjų pipirų, įdėkite kario pastos, viską išmaišykite ir virkite kelias minutes.
Į žuvienę įmaišykite grietinėlę, nuvarvintas vėžių uodegėles arba jūrų gėrybes ir dar kartą užvirinkite. Tiekite su žalumynais ir skrudinta duona.