Litras plombyro,
500 g braškių,
2 pakeliai braškių skonio želė,
mėtų lapelių (desertui papuošti).
GAMINIMAS:
Ledus sudėkite į indą ir palikite, kad aptirptų. Braškes nuplaukite, kotelius nuskabykite ir susmulkinkite arba sutrinkite mediniu šaukštu. Želė mišinį užpilkite verdančiu vandeniu (jo reikia perpus mažiau, negu nurodyta ant pakuotės) ir ištirpinkite. Atvėsusią želė supilkite į ledus, išmaišykite.
Į ledų ir želė masę dėkite trintas uogas ir dar kartą masę gerai išmaišykite. Ledų putėsius pilkite į plokščią dubenį ir laikykite šaldytuve, kol sustings. Ledų putėsius dailiai išdėliokite į desertinius indelius specialiu ledų šaukšteliu. Tiekite su braškių gabalėliais, mėtų lapeliais, jei mėgstate ir neskaičiuojate kalorijų, -ir plakta grietinėle.