4 prancūziški trapios tešlos rageliai,
2 stiklinės gerai prinokusių braškių.
K r e m u i:
400 g maskarponės sūrio,
4 kiaušinių tryniai,
po pusę puodelio cukraus,
vyno,
puodelis plakamosios grietinėlės.
GAMINIMAS:
Kiaušinius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir dar perplaukite karštu, kad neliktų jokių nešvarumų. Tada kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, išsukite su cukrumi virš verdančio vandens vonelės, kol ištirps cukrus, nukelkite nuo ugnies ir išplakite elektriniu plakikliu iki standžių putų.
Kiaušinių masę sumaišykite su maskarpone ir atsargiai kabinant šaukštu iš apačios į viršų įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę. Maskarponės masę bent pusvalandžiui statykite į šaldytuvą.
Braškes nuplaukite, nuskabykite kotelius ir supjaustykite griežinėliais. Ant raguolio puselių tepkite atvėsintos maskarponės, dėkite braškių, užvožkite kita raguolio pusele. Desertą dar valandai statykite į šaldytuvą.