Vidutinio svorio viščiukas,
apelsinas,
3 šakelės rozmarino,
800 g bulvių,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
pusė šaukštelio malto cinamono,
šaukštelis maltos paprikos,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Viščiuką nuplaukite, nusausinkite ir padalinkite nedideliais gabalais. Apelsiną nuplikykite karštu vandeniu, nusausinkite, perpjaukite pusiau ir puseles supjaustykite plonais griežinėliais. Rozmarino šakeles nuplaukite, nudžiovinkite ir šiek tiek pasmulkinkite.
Bulves nuskuskite, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite 2-3 mm storio griežinėliais. Viską sudėkite į didesnį indą ir apliekite alyvuogių aliejumi, sumaišytu su cinamonu, druska, paprikos milteliais, maltais pipirais, ir viską gerai išmaišykite.
Viščiuką su kitais ingredientais išdėliokite ugniai atspariame inde su aukštesniais kraštais ir, nuolat pavartant, kepkite 45 min. 200 laipsnių orkaitėje.