500 g burokėlių (tinka ir jauni burokėliai su lapkočiais),
2 su lupena virtos bulvės,
2 agurkai,
po ryšelį svogūnų laiškų bei krapų,
šaukštas tarkuotų krienų,
po šaukštelį garstyčių,
miltinio cukraus ir acto,
2 virti kiaušiniai,
4 šaukštai grietinės,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Burokėlius kruopščiai nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Suberkite į puodą , įpilkite litrą šalto vandens, supilkite actą, įberkite druskos ir 25 min. virkite ant silpnos ugnies. Burokėlius nukoškite ir palikite atvėsti. Nuoviro neišpilkite. Bulves ir virtus kiaušinius nulupkite, supjaustykite kubeliais.
Sumaišykite su pjaustytais burokėliais. Agurkus bei žalumynus nuplaukite, nusausinkite,susmulkinkite. Agurkus supjaustykite kubeliais ir su smulkintais svogūnų laiškais sukrėskite į burokėlių mišinį, išmaišykite kartu su krienais bei paskaninkite druska ir maltais pipirais.
Daržoves apipilkite atvėsusiu burokėlių nuoviru ir palikite šiek tiek pastovėti. Sriubą pilkite į lėkštes, įdėkite grietinės ir apibarstykite smulkintais krapais.