Aštri burokėlių sriuba receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Aštri burokėlių sriuba


INGREDIENTAI:

500 g burokėlių (tinka ir jauni burokėliai su lapkočiais),
2 su lupena virtos bulvės,
2 agurkai,
po ryšelį svogūnų laiškų bei krapų,
šaukštas tarkuotų krienų,
po šaukštelį garstyčių,
miltinio cukraus ir acto,
2 virti kiaušiniai,
4 šaukštai grietinės,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.


GAMINIMAS:

Burokėlius kruopščiai nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Suberkite į puodą , įpilkite litrą šalto vandens, supilkite actą, įberkite druskos ir 25 min. virkite ant silpnos ugnies. Burokėlius nukoškite ir palikite atvėsti. Nuoviro neišpilkite. Bulves ir virtus kiaušinius nulupkite, supjaustykite kubeliais.

Sumaišykite su pjaustytais burokėliais. Agurkus bei žalumynus nuplaukite, nusausinkite,susmulkinkite. Agurkus supjaustykite kubeliais ir su smulkintais svogūnų laiškais sukrėskite į burokėlių mišinį, išmaišykite kartu su krienais bei paskaninkite druska ir maltais pipirais.

Daržoves apipilkite atvėsusiu burokėlių nuoviru ir palikite šiek tiek pastovėti. Sriubą pilkite į lėkštes, įdėkite grietinės ir apibarstykite smulkintais krapais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668