200 g agrastų,
litras vandens,
2 virtos bulvės,
agurkas,
virtas kiaušinis,
4 šaukštai grietinės,
300 g keptos, virtos ar troškintos žuvies,
druskos,
cukraus,
smulkintų krapų ir petražolių.
GAMINIMAS:
Agrastus nuplaukite, nuskabykite, apipilkite verdančiu vandeniu, pavirkite (uogos neturi suvirti) ir palikite 2 valandas pastovėti. Atšalusį nuovirą perkoškite. Svogūnų laiškus bei kitus žalumynus nuplaukite, susmulkinkite. Svogūnus bei dalį kitų žalumynų pasūdykite ir pagrūskite, kad atsirastų sulčių.
Suberkite likusius krapus bei petražoles, kubeliais supjaustytą agurką, virtas bulves, smulkiai supjaustytą virtą kiaušinį, sukrėskite grietinę ir supilkite agrastų nuovirą. Gerai išmaišykite. Patiekiant sriubą, į lėkštę dėkite po vieną ar kelis gabaliukus (gali būti ir smulkinta) žuvies, pripilkite sriubos ir įdėkite po šaukštą grietinės.