1 kg svogūnų,
500 g bulvių,
2 šaukštai sviesto,
1-1/4 l daržovių sultinio,
50 ml grietinės,
100 g minkšto aštraus sūrio,
petražolių,
maltų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite ir supjaustykite nemažais kubeliais, svogūnus-plonais žiedeliais. Ištirpinkite sviestą ir paskrudinkite bulves. Gatavus gabalėlius išgriebkite, o įlikusius riebalus berkite svogūnus. Kai jie bus skaidrūs, vėl suberkite bulves, supilkite sultinį ir ant silpnos ugnies virkite dar 15 minučių.
Kiaurasamčiu išgriebkite iš puodo šiek tiek svogūnų ir atidėkite juos. Likusią sriubą sutrinkite plaktuvu. Tyrę vėl užkaiskite, gardinkite grietinėle, smulkintu sūriu, druska ir pipirais. Tiekite į kiekvieną lėkštę įdėjus po kelis svogūnų žiedus, į jų vidurį įmeskite po petražolių šakelę.