125 ml pieno,
125 ml sultinio,
200 g šviežių pievagrybių,
150 g šaldytų špinatų,
baltoji poro dalis,
česnako skiltelė,
šaukštas miltų,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
G a r d i n t i:
4 šaukštai grietinėlės,
kiaušinio trynys.
GAMINIMAS:
Česnako skiltelę nulupkite. Ją, porą ir pievagrybius nuplaukite, smulkiai supjaustykite. Špinatus atšildykite mikrobangų krosnelėje. Giliame inde sumaišykite pievagrybių, porų ir česnakų gabalėlius su špinatais. Indą uždenkite, dėkite į mikrobangų krosnelę ir, pasirinkus stipriausią galingumą, kaitinkite 6-8 minutes.
Tada berkite miltus ir maišykite, kol masė bus vienalytė. Pieną sumaišykite su sultiniu, juodais pipirais ir druska. Mišinį taip pat pilkite ant pievagrybių su daržovėmis. Uždenkite ir kaitinkite dar 3-4 minutes, kol sriuba užvirs. Tuo metu išplakite grietinėlę su tryniu. Plakiniu gardinkite sriubą ir patiekite.